Annick Kindermans – Orthomoleculair Nutritionist

Orthomoleculaire Nutritie

Het is fijn te weten dat mensen zich almaar bewuster worden van hun
eigen lichaam en gezondheid. Gezonde voeding is de hype van het
ogenblik en we worden overstelpt met reclame over voedingsmiddelen,
kookprogramma’s en kookboeken, diëten, enz…

Maar door de overvloed aan informatie en vooral desinformatie, is het uitermate moeilijk om te
weten wat nu echt goed is. We gaan daarom terug naar de oorsprong.
Wij gaan terug naar de rol die nutriënten of voedingsstoffen spelen om
de cellen in je lichaam optimaal te laten functioneren.

Wat betekent orthomoleculaire nutritie ?

De wetenschap die zich toespitst om de juiste voedingsmolecules in de
juiste hoeveelheid en op het beste tijdstip door het lichaam te laten
opnemen heet de ‘Orthomoleculaire Wetenschap’. Deze wetenschap
geeft ons belangrijke inzichten in de rol van de nutriënten en van hun
complexe biochemische transformatieprocessen. En over hoe we ze
bijvoorbeeld kunnen aanwenden om heel wat ziektebeelden of
pathologieën te voorkomen. Het komt er gewoon op neer, om je lichaam
de juiste (orthos) voedingsmoleculen (moleculair) aan te reiken.
Voedselsuppletie of voedingssupplementen vormen hierbij de
noodzakelijke aanvulling op een gezonde voeding.

Bij een Orthomoleculaire benadering primeert het functionele van de voeding
boven het culinaire, maar dat wil helemaal niet wil zeggen dat een juiste
voeding niet lekker is, wel integendeel.

Of je nu last hebt van allerlei kwaaltjes, vaak moe bent, wil afslanken of
vooral je sportprestaties wil optimaliseren, het maakt eigenlijk niet uit. Met
de juiste voedingsstoffen op het juiste moment, zal je vaststellen dat je
gezondheid, je figuur en je prestaties er merkbaar op vooruit zullen gaan.

Voeding is en blijft het belangrijkste medicijn!

(Hippocrates, 460-377 v. Chr.)